ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

צלחות קורל (corelle) | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ח אייר תשע"ד

צלחות קורל (corelle)


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
שלום וברכה כבוד הרב

בביתנו יש צלחות בשריות מסוג קורל, (CORELLE) לאחרונה אחד מבני המשפחה אכל באחת מהם עם סכו"ם בשרי אורז חלבי חם (לא יודע אם רותח) הצלחת התערבבה עם שאר הצלחות של קורל והסכו"ם עם שאר הסכו"ם הבשרי ,השאלה היא האם יש מקום להקל ולהכשיר את כל הצלחות והסכו"ם מספק או שאין להם הכשרה ואם כן איך יש להכשירם ? אשמח לקבל פירוט

תודה רבה מראש



תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
אם החום היה כ45 מעלות והכלים לא היו מתערבים היה צריך להגעיל אותם. היות שהתערבו השולחן ערוך(יורה דעה קב, ג) פוסק שכלי שנאסר ולא ניכר בטל ברוב. אולם הטורי זהב סובר שצריך להכשיר את כל הכלים. השפתי כהן מקל שלא צריך להכשיר כאשר עבר יום מזמן שנאסר הכלי אלא שטוב להכשיר כלי אחד. לכן מספיק להגעיל צלחת ומזלג אחד.
בברכה
הרב חגי בר גיורא

השאלה "הכשרת צלחת קורל וסכו"ם" נשאלה בהמשך לשאלה זו.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il