• שאלות כלליות

סיוע לגויה ויהודי

הרה"ג יעקב אריאל

כ סיון תשע"ד
שאלה
שלום לכבוד הרב יש לנו בעבודה בחורה גויה הנשואה ליהודי ויש להם בת משותפת בעלה של האישה קיבל מחלה לפני כשנה ומאז מצבם הכלכלי הלך והידרדר עד שהגיעו למצב שהם לווים מאנשים כספים לתשלום חשבונות וקניית מוצרי מזון והם באמת קרובים לפת לחם האם מותר לי לעזור להם בקניית מוצרי מזון? למרות שיש בעיה אם זה שהיא מבשלת ובעלה אוכל נוכרי וגם אולי בעלה יבשל מהאוכל בשבת?
תשובה
מותר לתת מוצרי מזון כשרים לאדם שאיננו יודעים אם ישתמש בהם בדרך כשרה או לא