שאל את הרב

  • הלכה
  • פת, חלב, יין ובישולי גויים
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שלום. כאשר כתוב על גב המעדן/הגבינה "אבקת חלב" ,הכוונה בהכרח לאבקת חלב נוכרי או שיש גם אבקה "יהודית"? והאם כשכתוב כשר למהדרין אפשר לסמוך שמדובר במוצר שבוודאות אין בו אבקת חלב נוכרי? ומה בדבר מוצרים של תנובה (חוץ ממה שכתוב בפירוש שיש בו), אם כתוב סתם כשר,זה אומר שאין? ממה שראיתי בתשובות באתר,לא תמיד החברות מיישמות את הקביעה לפרט האם יש אבקת חלב נוכרי.האם זו לא גניבת דעת והכשלת הציבור בהנחה שאני רוצה להקפיד לא לאכול?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה על פי נוהל הכשרות כאשר במרכיבים קיימת אבקת חלב נוכרי צריך לציין זאת במרכיבים וגם לכתוב כשר חלבי לאוכלי אבקת חלה נוכרי, כאשר במרכיבים קיימות מחמצות שגודלו על אבקת חלב נוכרי, חלבון מחלב נוכרי, מי גבינה נוכרי יש לציין זאת במרכיבים ולכתוב כשר חלבי לאוכלי אבקת מרכיבי חלב נוכרי. לא תמיד כותבים גם בכשרות אבל במרכיבים כותבים. לכן אם לא כתבו זה אמור להיות אבקת חלב ישראל. אולם במוצרים שהם לא מהדרין לפעמים משתמשים בחלב שנחלב בשבת. בברכה הרב חגיבר גיורא
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il