לי יש סיבה לבדיקת הריון בשבת

הרב גדעון ויצמן

ג אלול תשע"ד
שאלה
האם אי מציאת סיבה להתיר זו סיבה לאסור? אבל מה הסיבה לאסור? בעלי אמור לטוס לשבועיים במוצ"ש, ולכן אני רוצה לערוך בדיקת הריון בשבת. צריך בשתן ראשון של בוקר, לא בערב. אני רוצה אותו לידי עם הוודע התוצאה.
תשובה
שלום וברכה, אני לא הבנתי למה צריך לדעת, אבל יש בזה שאלה של צביעה בשבת, אמנם יש על מי לסמוך להתיר כיון שזאת צביעה שאין בה צורך והיא גם לא קיימא ולכן אם זה צורך גדול אז יש מי שיתיר. שוב אני לא יודע למדוד האם מקרה שלך הוא צורך גדול. כל טוב