• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

קרי בליל יום כיפור

הרב דוד חי הכהן

י"ג תשרי תשע"ה
שאלה
שלום הרב! לצערי בליל יום הכיפורים השנה יצא לי קרי לילה. דבר זה די מלחיץ אותי לאור דברי הגמרא בסוף יומא האומרת שמי שרואה קרי ביום כיפור צריך לדאוג כל השנה. הייתי רוצה לומר שמדובר כאן על אגדת חז"ל ועל כן אין להבים אותה כפשוטה, אך סו"ס השו"ע פוסק דברים אלו...וכן יש לציין שאני בן 22. א"כ, רציתי לשאול קודם כל - האם יש מקום ללחץ והפחד שלי? וחוץ מזה, האם יש משהו ספציפי שעלי לעשות? תודה רבה מראש!!
תשובה
יש קצת מקום לחשש. התיקון לזה להוסיף לימוד תורה כל יום ולהשתדל לעשות הרבה טובות לאנשים.(כמובן אם אפשר גם צדקה) ובע"ה תזכה לשנים רבות.