שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

דין בצל, שום ושאר מאכלים חריפים שלא בבישול

undefined

כולל הלכה בית אל

כ"ד כסלו תשע"ה
שאלה
שלום הרב, האם בצל או שום לא מבושלים שאני מערבבת עם שאר מרכיבים בקערה חלבית / בשרית הופכים את המאכל לחלבי / בשרי? האם אני יכולה להכין רוטב / תערובת קרה עם בצל / שום בקערה חלבית ולאכול את המאכל הנ"ל בארוחה בשרית? תודה רבה
תשובה
אני מבין שבשתי השאלות מדובר שכל הרכיבים קרים: שום/בצל, שאר מרכיבי התערובת, והקערה. לפיכך אם אכן הכלי נקי התערובת נשארת פרווה, ומותר לאכול אותה עם מאכל ממין השני. בברכה, הרב עודד מילר
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il