ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

דין בצל, שום ושאר מאכלים חריפים שלא בבישול | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ד כסלו תשע"ה

דין בצל, שום ושאר מאכלים חריפים שלא בבישול


כולל הלכה בית אל

שאלה:
שלום הרב,
האם בצל או שום לא מבושלים שאני מערבבת עם שאר מרכיבים בקערה חלבית / בשרית הופכים את המאכל לחלבי / בשרי?
האם אני יכולה להכין רוטב / תערובת קרה עם בצל / שום בקערה חלבית ולאכול את המאכל הנ"ל בארוחה בשרית?
תודה רבה

תשובה:
אני מבין שבשתי השאלות מדובר שכל הרכיבים קרים: שום/בצל, שאר מרכיבי התערובת, והקערה.

לפיכך אם אכן הכלי נקי התערובת נשארת פרווה, ומותר לאכול אותה עם מאכל ממין השני.

בברכה,
הרב עודד מילר


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il