- הלכה
- בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
שאלה
שלום הרב,
האם בצל או שום לא מבושלים שאני מערבבת עם שאר מרכיבים בקערה חלבית / בשרית הופכים את המאכל לחלבי / בשרי?
האם אני יכולה להכין רוטב / תערובת קרה עם בצל / שום בקערה חלבית ולאכול את המאכל הנ"ל בארוחה בשרית?
תודה רבה
תשובה
אני מבין שבשתי השאלות מדובר שכל הרכיבים קרים: שום/בצל, שאר מרכיבי התערובת, והקערה.
לפיכך אם אכן הכלי נקי התערובת נשארת פרווה, ומותר לאכול אותה עם מאכל ממין השני.
בברכה,
הרב עודד מילר