שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שלום הרב, האם בצל או שום לא מבושלים שאני מערבבת עם שאר מרכיבים בקערה חלבית / בשרית הופכים את המאכל לחלבי / בשרי? האם אני יכולה להכין רוטב / תערובת קרה עם בצל / שום בקערה חלבית ולאכול את המאכל הנ"ל בארוחה בשרית? תודה רבה
תשובה
אני מבין שבשתי השאלות מדובר שכל הרכיבים קרים: שום/בצל, שאר מרכיבי התערובת, והקערה. לפיכך אם אכן הכלי נקי התערובת נשארת פרווה, ומותר לאכול אותה עם מאכל ממין השני. בברכה, הרב עודד מילר
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il