• שבת ומועדים
  • קטניות

קטניות ובין אדם לחברו

הרה"ג יעקב אריאל

ג ניסן תשע"ה
שאלה
הורים שאוכלים קטניות מזמינים את ילדיהם הנשואים שאינם אוכלים קטניות. - לביתם או לבית הארחה. האם הילדים יכולים לומר להוריהם שלא יוכלו לאכול את מאכלי הקטניות ובכך "להכריח" את ההורים להכין מאכלים ללא קטניות - או להזמין מקום במקום ללא קטניות העולים הרבה יותר? או שיהיה מותר לילדים לאכול קטניות למרות מנהגם שלא לאכול? (ילדים נשואים...)
תשובה
הם אינם צריכים לומר דבר. יש מבחר גדול של מאכלים אחרים. שיאכלו מה שמותר להם. שמן קטניות שהתערב במאכלים לא אוסר אותם לדוגמא, מי שאינו אוכל אורז לבן כל השנה ומתארח בשבת רגילה (לא בפסח) האם הוא אומר משהו לבעלת הבית ודורש תחליף? יש מבחר מספיק של מאכלים אחרים