שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שלום, קראתי כי סיר שבושלו בו תבשילים ולא מרקים יש להכשיר בליבון וכי הדרך היא לשים את הסיר הפוך על הגז, להדליק את האש ולשים חתיכת נייר מעל הסיר, ברגע שהנייר מתחיל להשרף הסיר מוכשר. וכך פעלתי. האם פעלתי נכון?
תשובה
בס"ד ראשית, אם מדובר בתבשילים עם רוטב, הסיר צריך הגעלה ולא ליבון. במקרה ומדובר בתבשיל ללא רוטב כמו אורז וכד': לפי הספרדים הולכים אחר רוב שימושו של הכלי, אם רובו תבשיל עם רוטב או מרק צריך הגעלה. ואם רובו תבשילים ללא רוטב הכלי צריך ליבון קל. לפי האשכנזים גם כאשר מיעוט שימוש הכלי הוא בתבשיל ללא רוטב צריך ליבון קל לכתחילה, אא"כ השימוש בתבשילים כאלו הם אינם שכיחים כלל, אז הולכים לפי רוב תשמישו (חת"ס יו"ד, סו"ס קי"ד). ליבון קל עושים כמו שכתבת. הרב שלמה בורנשטין
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il