ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הכשרת תבנית אמייל | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ז כסלו תשע"ו

הכשרת תבנית אמייל


כולל הלכה בית אל

שאלה:
כיצד מכשירים תבנית אמייל של תנור, אשר שימשה לתבשילי פרווה,ובטעות אפו בה עוגה חלבית?
תודה

שלום וברכה!


תשובה:

תשובה:
אם ברצונך לחזור ולאפות בתבנית מאכלים "פרווה" מתוך כוונה שיאכלו אם מאכל בשרי - יש להמתין 24 שעות מעת אפיית העוגה החלבית, ולהגעיל את התבנית.
בני ספרד לא צריכים להגעיל את התבנית, אלא די שימתינו 24 שעות.


הרחבה לתשובה:
נחלקו הפוסקים האם לאשכנזים הפוסקים כרמ"א מותר להשתמש בכלי חלבי שאינו בן יומו, לשימוש של מאכלים פרווה מתוך כוונה שיאכלו עם מאכלים בשריים.
לדעת הגר"א (צה, סעיף קטן י) הדבר מותר, ולדעת החיי אדם (סימן מח, סעיף ב) הדבר אסור אלא אם כן אין לו כלי אחר.
לספרדים הפוסקים כשו"ע ברור שאין צורך להגעיל את הכלי.

לכאורה אם יגעילו את התבנית הדבר יהיה מותר לכל השיטות (אין צורך בליבון כיוון שהתבנית בלעה טעם של חלב הכשר מצד עצמו).
אך לגבי כלי אמייל ישנה מחלוקת בין הפוסקים האם הגעלה מועילה, או שהם נידונים ככלי חרס שלא נכשר בהגעלה:
החתם סופר החמיר בכך (יורה דעה סימן קיג) .
אך בביאור הלכה (סוף סימן תנא) כתב שנהגו להחמיר שההגעלה לא מועילה רק לעניין חמץ בפסח. על כן, כאן בוודאי ניתן להקל שההכשרה תועיל, שהרי יש הסוברים שההגעלה כלל לא נצרכת.

בברכה,
הרב עודד מילר


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il