• שאלות כלליות

דגשים הלכתיים בבניית אתרים

הרב יאיר וסרטיל

כ"א שבט תשע"ו
שאלה
שלום לרב, אני לקראת סיום של בניית אתר אינטרנט ורציתי לשאול אם הרב יוכל לתת מספר דגשים הלכתיים נפוצים שכדאי לוודא באתר על מנת להימנע מעבירות. כמו שבת, גזל, הונאת דעת וכו’ תודה
תשובה
קשה לתת דגשים כשלא יודעים במה מדובר. בכל אופן, אם מדובר באתר מסחרי יש לדאוג שיהיה סגור בשבת, ואם אין זה אתר מסחרי אין צורך. כמובן שאסור לגזול ולהונות, ואם אתה מתלבט בדבר מסויים אם הוא נחשב הונאה תנסה לחשוב על עצמך מהצד השני - כאילו אתה הקונה - ותבדוק האם זה מעצבן אותך ואתה מרגיש שזה לא הוגן. בברכה,