• שבת בצבא

מלחמה ושבת

הרה"ג דוב ליאור

י"ב אדר א' תשע"ו
שאלה
שלום\איך אפשר לסמוך על שיקול מקבלי ההחלטות בנושאים של שמירת שבת אם בנושאים אחרים כמו נישואים חד מיניים/ תרבות יהודית בצבא/ גיוס בנות ועוד אנו יודעים שדעתם ממש לא מתאימה לרוח היהדות בלשון המעטה, וזאת על פי דבריהם עצמם, וממילא כל שיקול להרוס בית מחבל דווקא עלול להיות מוטעה. כמו ששלחו לפנות יהודים מאחזים בשבת או התירו שירת נשים וגיוס בנות כנגד דעת הרבנות הראשית
תשובה
יש הבדל אם עוסקים בהרס התיישבות יהודית לבין אם עוסקים במלחמה נגד האויבים. אם הם עסוקים בדבר חיובי יש לסמוך על שיקול הדעת המבצעי, הרי כל בר דעת מבין שאם התגובה היא מיד על המקום האפקט שלה יותר גדול.