ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

האם צריך "נטחן לאחר הפסח"? | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ב אייר תשע"ו

האם צריך "נטחן לאחר הפסח"?


הרב שמואל אריאל

שאלה:
שלום וברכה,
רציתי לדעת האם צריך להקפיד על קמח שנטחן ונאפה לאחר הפסח או מספיק הרישום "יוצר לאחר הפסח"?
תודה רבה!


תשובה:
שלום וברכה!

מעיקר הדין, גם חמץ גמור שיוצר לפני פסח, ונמכר במכירת חמץ על ידי הרבנות, מותר באכילה. יש שמחמירים שלא לאכול מוצרים כאלה, אך מעיקר הדין זה מותר.
גם למי שמחמיר בזה, אין צורך להחמיר שהקמח ייטחן לאחר הפסח. הבעיה בקמח היא משום שמרטיבים את החיטה לפני הטחינה, אבל ההרטבה הזו אינה הופכת את הקמח לחמץ גמור אלא לחשש חמץ. בעניין זה יש הבדלים בין מקרה למקרה לפי כמות המים וזמן השרייה, אבל במקרים רבים הקמח אינו נאסר לשימוש לאחר הפסח, אפילו אם לא מכרו אותו במכירת חמץ (עיין משנה ברורה תנ"ג, כז; שם כד). ואם כן בוודאי שאפשר לסמוך על מכירת החמץ לגבי קמח כזה, ואין צורך להקפיד על קמח שנטחן לאחר הפסח.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il