הקפאת ביציות לשימור פוריות

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ו סיון תשע"ו
שאלה
שלום! הומלץ לבחורה רווקה מבוגרת מאד לבצע הקפאת ביציות לשימור פוריות בתקווה שתנשא בעז"ה. כמובן תחת פיקוח הלכתי. 1. מה דעת הרב בעניין? 2. שאלו אם מכיוון שהתהליך פרטי לגמרי ואין השתתפות של קופ"ח וזה עולה אלפי ש"ח אפשר להשתמש בכספי מעשר כדי לכסות את העלות הגבוהה. מה דעת הרב? בתודה מראש.
תשובה
א. ראוי לעשות כן כדי שתוכל ללדת בעתיד (יש גם אפשרות של הקפאת רקמת שחלה. יש להתיעץ עם המומחים מה עדיף) ב. אומנם אשה אינה מצווה בפו"ר אך ייתכן שחייבת ב"לשבת יצרה" ולכן ספק אם יכולה לעשת זאת בכספי מעשר אך אם אין לה אפשרות כרגע והזמן דוחק שתשתמש כרגע בכספי מעשר כהלוואה ולכשירחיב ה' לה תחזיר את הכסף למטרות אחרות