למונע הולדת ילדים מזוג עם בעיות

הרב גדעון ויצמן

ז ניסן תשע"ז
שאלה
שלום כבוד הרב. ראיתי באיזה ספר הלכה שאם יש זוג שיש להם בעיות נפשיות וכו’ והם במצב שאינם יכולים לטפל בילדים.אין עליהם חובה להוליד ילדים והאישה יכולה לעשות "התקן תוך רחמי" למניעת הריון. השאלה שלי. היום שיש שירותי רווחה שלוקחים את הילדים למשפחות אומנה. יהיה מותר לזוג הנ"ל להביא ילדים לכתחילה?
תשובה
שלום יש רמות שונות של תפקוד ויכולת קוגניטיבית. במצבים קיצוניים אדם מוגדר כשוטה שפטור מכל המצוות כולל מצות פרו ורבו. למעשה צריך לבדוק כל מקרה לגופו ולאבחן את מצב ההורים ולבדוק את המערכת התומכת. כל טוב