• קריאת שמות ושינויים

הוספת שם לחולה

הרב יצחק בן יוסף

כ"א תמוז תשע"ו
שאלה
הרב שלום, אבי חולה מאוד ואנו רוצים להוסיף לו שם נוסף, כיצד נעשה זאת?
תשובה
שנשמע בשורות טובות. כתב הרמ"א (הלכות ביקור חולים שלה,י) ששינוי שם יכול לשנות גזר דין של האדם. וכתב בגשר החיים (פרק א')כיצד לעשות זאת : לומר תהילים במניין ואומרים יהי רצון של התהילים, יג' מידות, ויהי רצון של הוספת שם. ועוד הוסיף וכתב : השם הנוסף יתווסף בתחילה כגון אם נקרא אברהם יקרא רפאל אברהם. אם יתרפא מחוליו אפילו רק ל30 יום שמו יקרא תמיד כמו השינוי בכול.. ואם לא יתאושש יחזור השם הרגיל למתכונתו וכך היה לגר"ע יוסף זצ"ל שהוסיפו שם חיים ולא נתרפא כתבו על מצבתו את השם המקורי)