• במהלך ההריון

אילחוש אפידורלי-מה דעת ההלכה בנושא?

הרה"ג דוב ליאור

כ"ח תשרי תשס"ג
שאלה
מה דעת ההלכה בנושא אילחוש אפידורלי בלידה? בהתחשב בכך שהאישה לא מרגישה את הכאבים במהלך הלידה יש אומרים שהיא עוברת על "בצער תלדי בנים" ברצוני לדעת בנוסף האם במקרה ויש סיכון כלשהוא (ולו הקטן ביותר) לעובר- מה דעת ההלכה בעניין? האם מותר לה במקרה כזה לקחת אפידורל על מנת לשכך את הכאבים?
תשובה
גישתי העקרונית היא שלא להשתמש בדברים כאלו, אלא לנהוג בדרך טבעית כפי שהטביע הבורא יתברך בבריאה. מה גם שיש בלקיחת זריקה כזאת סיכון מסויים. רק אם יש הכרח רפואי, סיבה מיוחדת, אז ניתן להשתמש באילחוש אפידורלי.