• כל השאלות

העברת קרן השלמות/קופת גמל למסלול כשר

הרה"ג יעקב אריאל

ג תשרי תשע"ז
שאלה
לגבי השקעות למיניהם, הבנתי שלכתחליה, יש להעדיף "קרנות כשרות" מבחינת איסור ריבית ושבת. השאלה לגבי מצב בדיעבד, המעסיקים שלי ושל אישתי (אנו עובדי מדינה) מפרישים לקופות גמל וקרנות השתלמות שאינם בהכרח בפיקוח לגבי כשרותם. האם חייבים להעביר לקרנות כשרות או מספיק שלחברה קיים היתר עיסקה ? אציין שאיננו בקיאים כלל בכל נושא השקאות ומדובר בלא מעט טרחה ואולי סיכון לחסכונות?
תשובה
כל זמן שכספכם מושקע במפעלים שאינם שומרי שבת ומלוי ברבית ללא התר עסקא אתם עצמכם מלוים ברבית ושותפים לחילול שבת עליכם להעביר את כספכם לקרנות כשרות תתיעצו עם מכון כתר