• תרופות וויטמינים

כשרות מוצרי פוראוור

הרה"ג דוב ליאור

י"ז טבת תשע"ז
שאלה
יש חברה הנקראת פוראוור, היא מייצרת תוספי תזונה משחות וכד. יש לה כשרות מסוימת אך הרבנות הראשית אומרת שהיא לא מכירה בכשרות זו ולא נותנת הכשר על המוצרים. החברה טוענת שזה עניין של פוליטיקה וכן שמעתי מסוכנים שלהם שהיו אצל הרב, והרב הורה שמוצרי החברה אלו שיש עליהם הכשר הם כשרים ללא חשש. רצוני לדעת האם דבר זה נכון, שהרב הורה שמוצרי החברה הם כשרים.
תשובה
נכון, המוצרים של חברה זו שיש עליהם הכשר אכן כשרים (גם לאכילה). אם מדובר בשימוש חיצוני כמו מישחה זה בכל מקרה יותר קל כי לא אומרים סיכה כשתיה אלא רק לעניין תרומה ויום הכיפורים.