• הרפיה ושיטות אלטרנטיביות

רפואה אלטרנטיבית - סו-ג'וק

הרב יצחק בן יוסף

כ"א שבט תשע"ז
שאלה
לאחרונה התוועדתי לטיפול רפואי אלטרנטיבי, בשם סוז’וק. הטיפול עובד באמצעות דיקור בכף היד, המחולקת לאיזורים בגוף, כלומר: דיקור במקום מסויים עשוי לרפא כאב ברגל למשל, וכן הלאה. רציתי לדעת מה דעת היהדות על טיפול מהסוג הזה.
תשובה
שלום, שיטה זו חדשה יחסית. אבל ככלל היהדות איננה קובעת איזה שיטת טיפול עדיפה לדוגמה במחלת הסרטן האם טיפול הומאופתי או טיפול כימותרפי. מאידך רפואות אלטרנטיביות צצות כפטריות, וצריך להיזהר מהם או לפחות לא ללכת פתי ברמת יעילותם, הטיפוליים השגרתיים ניתנים לפיקוח וכן תרופותיהם בארץ ובעולם. ויעילות של הרפואה המודרנית מוכחת וגם רמת הסיכוי והסיכון נבדקת. ואילו טיפולים אלטרנטיביים לא תמיד ברור מהי יעילותם, ומהי ההכשרה של המטפלים, וצריך לברר היטב. לפעמים אדם מרגיש שאין לו מה להפסיד ולא ניתן מזור למכאוביו בדרכים המקובלות, ואז הוא מטפל בדרכים אחרות. לפי מה שראיתי באתר שלהם באינטרנט, הם מצהירים על מאות אלפי מטפלים, ואילו מכתבי ההמלצה ניתנים רק למטפל אחד. רופא כל בשר ייתן מזור לפרט ולכלל.