חזרה בתשובה - רוצח בשגגה

הרב דוד חי הכהן

כ"ח ניסן תשע"ז
שאלה
1. האם אדם שדרס בשוגג בן אדם אחר ומת צריך לחזור בתשובה? אם כן, כיצד? 2. האם יש הבדל בדרך החזרה בתשובה בין שוגג שקרוב למזיד, שוגג רגיל ושוגג שקרוב לאונס? האם שוגג שקרוב לאונס צריך בכלל לחזור בתשובה? 3. אם לאדם שנדרס אין קרובים למי נותנים כספי פיצויים?
תשובה
1. בודאי שצריך תשובה, א. להיזהר מאוד בנסיעה שלא לגרום אפילו נזק כלשהו. ב. לנסות לפצות את בני המשפחה גם בכסף וגם בבקשת סליחה ולנחם אותם. 2. כל שוגג צריך תשובה, מובן שאם הוא קרוב למזיד יש להתאמץ מאוד, ובקרוב לאונס רק מאמץ קטן. 3. אפשר לתת צדקה לעילוי נשמת הנדרס או להזכיר את שמו על סידורים או חומשים בבית כנסת.