• כל השאלות

דעת הרב צבי יהודה בעניין עליה להר הבית

הרב דוד חי הכהן

כ"ד אב תשע"ז
שאלה
שמעתי שאומרים בשם הרב צבי יהודה שאין לקרוע על ראיית הר הבית בזמן הזה כיוון שיש שלטון יהודי בארץ. האם הדבר נכון? מה ההסבר בזה? הרי לכאורה לפי פשט הדברים הקריעה היא על חסרון המקדש וזה הרי עוד לא הושלם לצערינו.
תשובה
שמעתי מהרב צבי יהודה זצוק"ל כי עיקר הקריעה היא מפני שלטון זרים על הארץ על ירושלים ועל מקום המקדש כל זאת על פי השולחן ערוך והמשנה ברורה בסימן תקס"א. על כן בזמננו ששבח להשם אנו שולטים בכל המקומות הנזכרים אין צורך לקרוע. ובע"ה כאשר נזכה והעם יבין את ייעודו כעם קדוש ויתחיל לחיות על פי זה יבנה המקדש עיר ציון תמלא ושם נשיר שיר חדש.