• שבת ומועדים
  • ערב שבת וכניסת שבת

כביסה ביום שישי

הרה"ג דוב ליאור

ו תשרי תשע"ח
שאלה
בס"ד אשמח אם הרב יוכל לעשות לי קצת סדר: א. מה ההלכה לגבי כביסה ביד ביום שישי? ב. האם יש הבדל כאשר ציציות או משהו אחר נשארו בקערה עם חומרי ניקוי ומים עוד לפני יום שישי וצריך לשטוף ולתלות? ג. האם יש צורך להשתדל לא להפעיל מכונת כביסה ביום שישי בכלל, גם בליל יום שישי? ד. מה ההלכה לגבי גיהוץ, והאם יש הבדל בכל הדברים אם זה לצורך שבת או לא? תודה רבה רבה
תשובה
אין בעיה לכבס ביום שישי גם לאחר חצות, (גם אם יש צורך בדברים שאינם לצורך שבת.) כמובן לסיים לפני כניסת השבת.