• שבת ומועדים
  • עירובין

המחמירים בעירובין

כולל הלכה בית אל

ט טבת תשע"ח
שאלה
שלום לכבוד הרב שליט"א. דנתי עם חבר, האם אדם שגר בבניין ואינו סומך על צורת הפתח וגם בעניין של שיתוף חצרות מחמיר על עצמו בזה שאינו סומך על זה שלכל הבתים הצבא יכול להיכנס ואז הכל נחשב ברשותם, ועוד מחמיר בזה שכל רחוב שפתוח משתי צדדיו נחשב רה"ר ואין צריך שישים ריבוא כדי להחשיב זאת רשות הרבים - יוכל לפתוח ברז מים בביתו בשבת או לפתוח מים בניאגרה שהרי הוא מכניס מים לרשותו או מוציא מים שבסוף מגיעים לרה"ר? האם הדין השתנה כאשר יעשה שיתוף חצרות בבנינו או כאשר יגור בבית פרטי? תודה רבה.
תשובה
שלום וברכה הדבר מותר, שהרי הצינורות ומאגרי המים שמהם המים מגיעים אל הבתים, וכן תעלות הביוב אליהם המים יוצאים, כולם אינם מוגדרים כרשות הרבים או כרמלית אלא כמקום פטור או כרשות היחיד. בברכה, הרב עודד מילר