• שאלות כלליות

להשאיר את החתול בבית

הרה"ג דוב ליאור

כ"ב אדר א' תשס"ה
שאלה
יש לנו חתול בבית. שמעתי שלפי הקבלה לא מומלץ להחזיק חיות טמאות. אחת הסיבות שאנחנו משאירים אותו אצלנו, היא שאמי שתחיה היא אישה לא כל כך בריאה, והחתול מסב לה אושר רב. הוא נורא קשור אליה, מרבה להיות איתה, מפגין כלפיה אהבה וזה עושה לה טוב על הנשמה. בנוסף, אנחנו משתדלים לא להרימו בשבת, ולא לתת לא אוכל שראוי למאכל אדם (למעט אם האוכל ייזרק). האם אנחנו יכולים להשאיר אותו אצלנו?
תשובה
מותר להשאיר אותו בבית אם הוא משמח את הסבתא. אמנם ראיתי בספרים שצריך להקפיד שילדים קטנים לא ישחקו עם חיות טמאות, מפני שזה משפיע.