חשוב להאכיל חתולים?

הרה"ג יעקב אריאל

י"א אייר תשע"ד
שאלה
שלום כבוד הרב: רציתי לשאול אם אני רואה ברחוב גור חתול כבן חודש שלא יוכל לשרוד לבד ברחוב האם צריך או שיש מצווה לקחת אותו לבית להאכיל אותו או למסור עד שיגדל...וכן אם יש מצווה בהאכלת חתולי רחוב מידי ערב...תודה.
תשובה
א. צריך לברר האם באמת חתול בן חודש לא מסוגל לשרוד לבד, הוא לא תינוק. אם באמת אינו יכול לשרוד לבד אין צורך להביאו הביתה אלא רק לקרבו לאשפה שם ימצא את מזונו . ב. אין שום מצווה להאכיל חתולים. יש להם מזון בשפע באשפתות. יש אפילו צד עברה בדבר, כי בכסף ובמאמץ שמשקיעים בחתולים ניתן היה להשקיע בבני אדם נזקקים. העדפת חתולים על בני אדם חולים, זקנים, עניים וכדו' היא עיוות מוסרי.