• תורה, מחשבה ומוסר
  • יסודות האמונה

מהי מטרת התורה?

רבנים שונים

כ"ב מרחשון תשס"ג
שאלה
האם מטרת התורה היא לתקן את העולם? אם כן , אז נראה לכאורה שהתורה היא אמצעי ולא מטרה.
תשובה
אכן - לשאלתך נענה שהתורה באה לתקן את העולם, כלומר לרומם ולהחזיר אותו למדרגתו העליונה קודם חטאו של אדם הראשון. בכלל צריך להסביר שמטרת העולם היא להופיע את גילויו והופעתו של הקב"ה בעולם כמלך בתחתונים ועל כן התורה היא תורת ה'. המצוות מבטאות לנו בני האדם את הרצון האלוהי בעולם וכדי להגיע אל מגמת העולם ניתנה תורה כדי שנתרומם על ידה ונסלול את הדרך להופעה השלמה שלו ית' במהרה בימינו, אמן. הרב משה אליה.