• נטילת ידים, סעודה וברכת המזון

דבר שטיבולו במשקה - נטילת ידיים

הרב יצחק בן יוסף

כ כסלו תשע"ט
שאלה
האם צריך ליטול ידיים הטובל ביסקוויט בתה , וכן על מרק עם קנידלך ?
תשובה
נטילת ידיים על פירות רטובים ישנה מחלוקת הפוסקים ורובם מצדדים שצריך ליטול ידיים בלא ברכה. על מרק עם כופתאות וגם פירות לכאורה היה צריך ליטול ידיים אך האחרונים הקלו בכך מפני שנוהגים לאכול בכף.,לכן על ביקוויט בתה אותו הדין שאין צריך ליטול ידיים, מפני שלא נוגעים בתה ודינו ככף. והוסיף כה"ח דדבר שנהוג לאוכלו בכף אף שאוכלו בידו אין צריך נטילה. (מקורות שו"ע קנח ד.ה. משנ"ב כ,כו. כה"ח כג, לט. פסק"ת י+ טו)