• תורה, מחשבה ומוסר
  • עקרונות בקיום מצוות

דין רודף

הרב חיים שרייבר

י"ט טבת תשע"ט
שאלה
ב"ה כבוד הרב שלום אבקש לחדד את השאלה בעקבות פיגועים וכדומה יכול להיות מצב שהבן שלי (הוא מלווה תלמידים עם נשק) רואה מישהו (אולי מחבל אולי יהודי) רץ עם סכין לעבר פלוני. שתי אפשרויות 1. הרודף רחוק מהנרדף. הוא צועק לו "אני מתרה בך זה רצח ואסור" עדיין יש לו זמן לירות. 2. הוא קרוב אליו. אם יצעק בנתיים הרודף יוצר מגע או קרוב שסכנה לירות מה יעשה הבן שלי ? תודה
תשובה
שלום יפעל על פי ההוראות של החברה בה הוא עובד. בתוספת שיקול דעת לפי האירוע בשטח. בהצלחה