• כשרות רגילה לעומת מהדרין

אדם שאכל תולעים בשוגג

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ח שבט תשע"ט
שאלה
שלום הרב אדם שאכל במקום מסויים שיש בו תעודת כשרות ראויה, והתברר לאחר מכן שירקות העלים שם לא נשטפו כראוי ומסתבר שהיה בהם חרקים, או שהיו בישולי גויים וכדו'. האם הוא עבר איסור? האם דרשת הגמרא "אל תקרי ונטמאתם אלא ונטמטם" שייכת בו? הנפק"מ בשאלה היא האם צריך לעשות השתדלות מעבר לגבול הסביר כדי שלא יקרו תקלות, והאם צריך לעשות תשובה על אכילת מאכלות אסורות תודה לרב!
תשובה
אם הוא סמך על הכשר הרבנות ייתכן שהוא אנוס בדרך כלל חובת הרבנות להבטיח שהירקות יהיו כשרים אם הרבנות לא דואגת לכך ייש לפנות לרב הראשי הראשון לציון הרב יצחק יוסף שליט"א