• הפרדת הכלים

מגע בין כפית חלבית לסיר בשרי

הרב אלישיב קפקה

י אדר ב' תשע"ט
שאלה
שלום הרב. הבוקר ערבבתי את הקפה (עם חלב) עם כפית חלבית, והנחתי אותה בכיור. לאחר מכן בישלתי בסיר בשרי (שאינו בין יומו) תבשיל פרווה. כשסיימתי, בטעות הנחתי את המכסה של הסיר הנ"ל בכיור על הכפית החלבית, כשהוא היה חם. אני לא יודע להגיד כמה ואיפה הוא נגע בכפית. רציתי לשאול מה דינם של הכלים. תודה!
תשובה
בס"ד שלום, האם המכסה היה רותח? האם בוודאי נגע בכפית או שגם זה לא ברור? התשובה מבוססת על ההנחה ששתי התשובות חיוביות, היינו שהמכסה רותח והמכסה בודאי נגע בכפית. ולכן: אם הכפית היתה עם שאריות חלב והמכסה היה חם ברמה של יד סולדת בו, אז המכסה צריך הגעלה אך ביחס לכפית מספיקה שטיפה טובה בלבד. אם הכפית לא היתה עם שאריות חלב, כגון ששטפו בזרם מים קודם לכן אך טרם שטפו כראוי עם סבון וכו', אז לשני הכלים מספיקה שטיפה בלבד. בברכה,