• שבת ומועדים
  • חמץ שעבר עליו הפסח

דובי עם חיטה בפנים

הרבנות הראשית לישראל

כ"ז ניסן תשע"ט
שאלה
יש לנו בבית דוב צעצוע. ראינו על האתר של המייצר שהמילוי שלו נעשה מגרגרי חיטה. זה סוג דובי שניתן לשים במיקרוגל כדי שיהיה נעים לחיבוקים אחר כך. לא מכרנו את הדוב בפסח. האם אפשר להחזיק ולהשתמש בו, והאם לשנה הבאה צריך למכור אותו לפני פסח?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה חכמינו אסרו בהנאה חמץ שלנו שהיה ברשותנו בפסח ולא נמכר לגוי. היות וזה ספק - ספק ברבנן בדיעבד אפשר להקל. בשנה הבאה תמכרו גם את הדובי. בברכה הרב חגי בר גיורא