ליקרים ומשקאות חריפים תוצרת חוץ

הרבנות הראשית לישראל

כ"ח אלול תשס"ג
שאלה
הנני משגיח בקייטרינג ונתקל בברים למיניהם המגישים משקאות חריפים, ליקרים ומשקאות מוגזים חדשים, כמו בריזר, רד-בול וכיו"ב. האם אפשר לקבל רשימה כלשהי של המשקאות הכשרים שלא מצריכים תו כשרות?
תשובה
באופן עקרוני כל המשקאות בין קלים בין חריפים צריכים פיקוח רבני על אופן הייצור והמרכיבים. לפי מיטב ידיעתנו והבנתנו כל מי שערך רשימה בנדון, הדבר נעשה ללא ידיעה ברורה בנעשה במפעלים המייצרים אלא על פי אומדנא וידע אישי. כמובן שלא ניתן לסמוך על אותן רשימות.