ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הוספת מים ליין הקידוש | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ו אדר ב' תשס"ה

הוספת מים ליין הקידוש


הרה"ג דב ליאור

שאלה:
רציתי לשאול את הרב על מיץ הענבים שבהשגחתו (חברון). הבנתי שהמיץ כשר גם לפי שיטת ה"בית יוסף", ושמעתי שאחוזי המים במיץ הם כאלו שאם מוסיפים מעט מים למיץ - כמו שנהגו רבים בקדוש - אז ברכתו "שהכל", מכיון שאחוזי המים גבוהים.
אשמח לדעת אם זה נכון.

תשובה:
במיץ יש לפחות חמישים ואחד אחוזים של מיץ ענבים טהור. לדעתי, אם מוסיפים מעט מים, זה לא משמעותי. בנוסף, הטעם למזיגת הכוס במים, מפני שבדורות הקודמים היין היה רק יין ללא מים, ובזה שהוסיפו מים הראו את שבח ארץ-ישראל, שענביה ויינותיה חזקים ומשובחים. כיום, כל היינות שלנו מזוגים כבר, ואין צורך להוסיף מים בקידוש או בברכת המזון. אותו דין יש לגבי פת שבזמן עשייתה הוסיפו לעיסה מלח, ופוסק הרמ"א שבמקרה כזה אין צריך לטבל הפת במלח בזמן הבציעה, מפני שיש כבר מלח.

שוכתב משו"ת טלפוני

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il