• ימי השלושים

אזכרה ביום ה-30

כולל הלכה בית אל

י"ד תמוז תשע"ט
שאלה
אבי נפטר ביום ראשון כ"ז סיוון תשע"ט ונקבר באותו יום. א. מתי צריך לעשות את הסעודה ומתי עולים לבת העלמין (אנחנו ספרדים) ב. מה בדיוק אומרים ליד הקבר? האם אומרים משניות ממסכת כלים?
תשובה
שלום וברכה תנוחמו מן השמיים א. עלייה לקבר תהיה ביום שלישי כז' תמוז חודש מהפטירה, את סעודת האזכרה והברכות נהגו לעשות בערב לפני כן היינו יום שני אור ליום שלישי. ב. ליד הקבר אומרים תהילים מזמורים לג', טז', יז', עב', צא', קד', קל', וממזמור קיט' רק את האותיות של שם הנפטר (ויש מוסיפים גם שם האמא של הנפטר), ואח"כ אותיות נשמה. אח"כ אומרים השכבה, אם יש עשרה גברים אומרים קדיש יתום(יהא שלמא). כמו כן נוהגים להדליק נר נשמה על הקבר. בשורות טובות בברכה רבה הרב אוריאל מועטי