• ערלה ונטע רבעי

עורלה בדובדבן פנמה

מכון התורה והארץ

ח תשרי תש"פ
שאלה
שלום וברכה, ברצוני לשאול האם קיים דין עורלה בפרי ה״דובדבן פנמה״ (או גרגר פנמה). שמעתי שיש הלכה שאומרת שאם מרגע זריעת העץ עד פחות מ12 חודשים העץ מניב פרי - אין דין עורלה בפירות אלו. אציין כי העץ הנ״ל עונה על הגדה זו. תודה.
תשובה
בס"ד שלום וברכה לפי הידוע לי, הזמן שעובר משעת הזריעה (לא שתיל) עד הנבת פרי "דובדבן פנמה" הוא בין 2-4 שנים. אומנם יש לו מספר מחזורי גידול בשנה, אבל ההנבה הראשונה משעת זריעה היא לפחות שנתיים, ולכן הוא עץ גמור, ואפילו לדעות שהמחשיבות עץ המניב תוך שנתו כירק, בנידון דידן הוא נחשב להיות עץ. חתימה טובה בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ