שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

חימום אוכל בפסח - בתנור מוכשר או פלטה מוכשרת

undefined

הרה"ג יעקב אריאל

ד ניסן תשס"ה
שאלה
אני מתארח בפסח בע"ה במלון עם השגחה רגילה של רבנות ת"א, אך אני מביא לשם מראש ארוחות מוכנות בכשרות מהדרין לפסח (בתאום עם המשגיח במלון). בביתי אני נוהג שלא להקל להכשיר את התנור לפסח. איזו אפשרות עדיפה לחימום האוכל: א. חימום במטבח של המלון (שהוכשר ברמה "רגילה"). ב. להכשיר את הפלטה שבביתי (עליה מונחות גם חלות במהלך השנה) ולחמם עליה במלון. ג. או שצריך לקנות פלטה חדשה לפסח ולחמם עליה במלון. אם אפשרות ב’ - אז איך להכשיר את הפלטה ?
תשובה
אתה יכול לחמם במלון ע"י עטיפת האוכל בנייר מתכת כפול או להביא אתך פלטה לאחר שהוכשרה, דהיינו שנוקתה היטב וחמממה זמן ממושך (כשעה)
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il