- שבת ומועדים
- מכירת חמץ
שאלה
ברשותנו נשאר הרבה בשר ועוף קפוא, כמו כן שימורים ושמן. האם זה אפשרי לשים את הקפואים במקפיא בצד עטופים ואת החמץ במחסן?
תשובה
ככלל נוהגים שדברים שהם ודאי חמץ לא משאירים ולא מוכרים אותם אלא זורקים, אף שמעיקר הדין ניתן למוכרם, אך דברים שבמהותם הם לא חמץ כמו בשר או שמן קטניות יש לעוטפם בשקית וליחד להם מקום במקפיא במדף מסוים או במחסן בארון מסוים וגם לרשום על המדף "חמץ לא להשתמש בפסח" ולידע את שאר בני הבית.
הרב רואי מרגלית.