• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

סינון תכנים על ידי גויים - שאלת המשך

הרב שמואל אריאל

כ"ח כסלו תש"פ
שאלה
ב"ה שלום כבוד הרב, אם הגוי רואה סרט או תמונה של גילוי עריות, כגון עידוד לקשר עם אשה נשואה (כמו שיש הרבה), האם אין כאן לפני עיוור?
תשובה
שלום וברכה! כפי שציינתי בתשובה הקודמת, מסתבר שאותם אנשים שמסננים את התכנים אינם יושבים וצופים בכל סרט במלואו ומתעמקים בתוכן שלו, האם מדובר בקשר מותר או קשר אסור והאם יש בסרט אמירה חיובית או שלילית כלפי הקשר הזה. תפקידם הוא רק להתרשם מרמת הצניעות או היעדר הצניעות של הסרט ולהחליט בהתאם לכך כיצד לסווג אותו.