• צבא ולימוד תורה

הגדרת מלחמות ישראל היום

הרב יצחק בן יוסף

י"א טבת תש"פ
שאלה
האם מלחמות ישראל בימינו נחשבת למלחמת מצווה או לא? אשמח להרחבה ודעות שונות.
תשובה
מלחמת מצווה לדעת הרמב"ם - עזרת ישראל מיד צר. והרמב"ן כותב שכיבוש הארץ מלחמת מצווה. שמלחמות ישראל היום הן מלחמות מצווה. כך למשל כתבו הרב הרצוג זצ"ל (היכל יצחק או"ח סי' לא ולח), הציץ אליעזר (ח"ג סי' ט אות י ובסיכומו אות טז, וח"ז סי' מח פרק יב, ), והרב עובדיה יוסף זצ"ל (יביע אומר ח"י חו"מ סי' ו אות כג, על מבצע אנטבה, שהוא מלחמת מצווה).