• שבת ומועדים
  • קטניות

לסמוך על מנהג הספרדים באכילת קטניות

הרב אליקים לבנון

י"ח ניסן תש"פ
שאלה
שלום רב, כידוע, לאשכנזים אין מסורת אכילה של חלק אחורי בבקר. למרות זאת, נוהגים רבים מבני אשכנז לסמוך על כשרות של בני עדות המזרח ולאכול חלק אחורי של בקר שנבדק על ידי מי שיש לו מסורת. וכאן אני שואל, איך במצב זה של חשש דאורייתא סומכים על מסורת של אחר, אבל בקטניות שזו חומרה דרבנן, האשכנזים לא סומכים על כשרות של בן עדות המזרח, שמעיד שמוצר מסוים הוא ללא חשש חמץ. תודה.
תשובה
שלום. גם האשכנזים יודעים שאין חמץ בקטניות. אבל הם קיבלו על עצמם מנהג, שלא לאכול קטניות בפסח. לכן זה לא דומה כלל לחשש, שמא לא ניקרו כראוי את החלק האחורי. מועדים לשמחה.