• שבת ומועדים
  • שבת

באיזה כלי מותר לתת מלח ותבלינים בשבת

הרב יצחק בן יוסף

ט"ז אייר תש"פ
שאלה
שלום, באיזה כלי מותר להשים מלח בשבת, וכן תבלנים פלפל שחון , כרכום, ופפריקה?
תשובה
מלח הוא מבושל ומותר בכלי ראשון, והוסיף המשנה ברורה טוב ליזהר בכלי ראשון. תבלינים המוזכרים מותר בכלי שני. הרחבת תשובה: מלח הוא דבר מבושל יבש ולכן מותר בכלי ראשון שלא על האש, כך פסקו ילקו"י סה, משנ"ב (עא) הוסיף טוב להיזהר בכלי ראשון מפני שדבר יבש הופך לנוזל דינו כנוזל. וזוהי חומרה ולא מעיקר הדין. תבלינים מותר בכלי שני (שיח, י. ילקו"י סו, משנ"ב סה,) יש שרצו להחמיר בתבלינים שלנו שהם טחונים ודקים להחמיר גם בכלי שני כקלי בישול (שש"כ א , הערה קנב')