• שאלות כלליות

האם מותר להשתמש בכהן לדבר מצווה או לדבר חיובי

הרב אליקים לבנון

ל סיון תש"פ
שאלה
שלום וברכה, ידוע כי אין להשתמש בכהן. האם זה תקף גם בימינו או חומרא? וכן רציתי לשאול האם מותר להשתמש בכהן לדבר מצווה? וכן אם לדוגמה אין טרחה במעשיו של הכהן וביקשתי ממנו להחזיר ספר לבית הכנסת כי אין באפשרותי לעשות כן, האם במקרה זה מותר? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום. בסי' קכח, סוף הסימן, כותב הרמ"א שאסור להשתמש בכהן אפילו בזמן הזה. אבל אם מחל, מותר. בבאר היטב ובמשנ"ב מביאים מחלוקת במה מועילה מחילה, האם בכל מקום, או רק אם יש לכהן הנאה.