- הלכה
- אכילה מחוץ לבית
כשרות מסעדות
שאלה
לפי מה ניתנת כשרות למסעדות ולדוכנים?
כיצד אני יכול לדעת היכן כשר?
היכן יש הפרדה של בשרי וחלבי?
אם תוכלו לפרט על כך אני אשמח מכיוון שרק עכשיו התחלתי לשמור ואני צריך עזרה בנושא.
תשובה
דיני כשרות רבים הם, ויש משגיחי כשרות שזה תפקידם לשמור שהכל יתנהל ע"פ ההלכה, ולכן מקום מסודר שיש לו תעודה מטעם הרבנות המקומית או כשרות אחרת מוכרת, מוחזק ככשר. כמובן שיש כשרויות שמחמירות יותר ומהודרות יותר, ויש אנשים שמהדרים לאכול רק מכשרויות אלו.
הרב רואי מרגלית.

שימוש במדיח בשרי וחלבי יחד כשהאוכל אינו בן יומו/פגום
הרב שמואל אריאל | י"ב שבט תשפ"ב
כשרות מאפיית גידרון
הרבנות הראשית לישראל | י"ב אדר א' תשע"א

גוי שאופה ודג עם בשר בתנור
הרב שלום אילוז | י"ז אלול תשס"ט
איך לברר על כשרות עם משגיח?
הרבנות הראשית לישראל | כ"ג כסלו תשס"ד
הרב רואי מרגלית
ראש כולל הלכה בישיבת בית אל.
גזירת ציצית
י"א אדר א' תשס"ג
פרשת תצוה והפטרתה
י"ז אדר א' תשס"ג
אוכל שחייב ביעור לפסח
י"א ניסן תשס"ב
הנחת אבן על הקבר
ט סיון תשס"ב
עד מתי קידוש לבנה?
הרב אליעזר מלמד | א כסלו תשס"ז
לך בשלום או לך לשלום
הרב אוריאל טויטו | י"ח כסלו תשס"ט
שעטנז בנעלי בית UGG
הרב גדעון ויצמן | ו מרחשון תשפ"ג
עד מתי קידוש לבנה?
הרב אליעזר מלמד | א כסלו תשס"ז

ניגון בכלי נגינה בתפילה ובהלל
הרב שמואל אריאל | ז כסלו תשפ"ד
תרגיל מחלקתי בשבת בשעת מלחמה
הרב יואב חנניה אוקנין | י"ג כסלו תשפ"ד
