• ברכות השבח והראייה

קשת

הרה"ג דוב ליאור

י"ג שבט תשס"ה
שאלה
ברצוני לדעת מהו האיסור בראיית קשת בשמים? בביתי בריצפה משתקפת הקשת בשלל גווניה. האם מותר להתבונן בה ואם אסור מה ניתן לעשות על מנת שלא להיכשל בראייה. * מעניין לדעת אם יש איסור ראיית קשת- היכן הוא מופיע במקורות...
תשובה
אם רואה את הקשת בשמים סתם כך לכמה שניות זה שום דבר. לגבי האיסור לראות את הקשת יש אחד המפרשים שמפרש פשוטו כמשמעו, והכוונה שלא יצמיד מבטו, לשניה אחת ולברך אין בעיה. כמו שרש"י מפרש בפרשת בהעלותך גבי נחש הנחושת שכתוב 'וראה' וכתוב 'והביט' ומפרש"י הבטה זו הצמדת העין לראות את הדבר. ויש שפירשו שהכוונה לא כפשוטו. המקור לאיסור זה הוא בגמ' מסכת חגיגה דף טז: ובשו"ע הלכות ר"ח סי' תכו'.