קריאת עלון וחומר תורני של רב עם חשד

הרב אליקים לבנון

כ"ח אלול תש"פ
שאלה
שלום וברכה, ידוע בגמרא על רבי מאיר שכתוב על רבו אלישע בן אבויה שאת תוכו של הרימון אכל (דברי תורה) ואת קליפתו זרק. אם יש עלון ודברי תורה המשויכים לרב שעדיין לא התברר סופית דינו. אולם, יש חומרים המראים עליו דברים לא ראויים. האם ניתן לקרוא את דברי התורה בעלון המשויך אליו (בד"כ נכתב ע"י אחרים ותלמידים שלו לשעבר או בהווה) או יש להמנע מכך? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום. דברי תורה אינם מקבלים טומאה! גם אם הרב סרח, אם דברי התורה הם ישרים, אין בהם פגם. רק אם הדברים נוגעים לנושא אשר בו סרח, אותם אין ללמוד. שנה טובה!