• ספורט, משחקים והצגות

רמאות במשחק?

הרב בנימין במברגר

א אב תש"פ
שאלה
כבוד הרב שלום רב! ישנו משחק מחשב עם שגיאה בקוד שמאפשרת במידה ונכסים למקום מסוים במשחק, לוחצים על מספר כפתורים השחקן אותו אני משחק מקבל את האפשרות לעוף, לא למות ועוד דברים כאלה. זה שאני עושה את הדברים האלה ושחקנים אחרים לא יכולים זה עלול לעצבן אותם זה שאני עושה משהו שאני לא אמור לעשות ואני לא יכול למות והם מתים בגלל שאני הורג אותם בקלות. אני לא בטוח אם זו רמאות כי אני עושה משהו שיש במשחק ולא מתקין תוכנות שנותנות לי לעשות דברים כאלה בצורה לא חוקית או שאני פרצתי למשחק. האם זה בסדר ואם לא מה אוכל לעשות כדי לכפר על זה? אשמח לתשובה ותודה מראש!
תשובה
מצד המשחק, לא נראה לי שיש בעיה. ידוע שיש במשחקים מקומות כאלו וזה חלק מהעניין. הבעיה היותר גדולה שנשמע שזה משחק של מלחמה והריגה. אני לא מכיר את המשחק אבל עליך לחשוב היטב האם זה לא פוגע (אפילו קצת) בנפש שלך. משחקי אלימות גורמים לפגיעה בנפש וכשזה מתמשך הפגיעה מעמיקה יותר.