הקדמת אזכרה מיום ראשון ליום שישי

הרב נועם דביר מייזלס

י"ז אב תש"פ
שאלה
לאימי יהיה יום זכרון ביום ראשון. לא יהיה לנו מנין. שאלתי האם אפשר/מותר להקדים את האזכרה ליום שישי כדי שיהיה מנין (יש סיכוי שנכדים חילים יגיעו לסופש). במוצ"ש נקיים בע"ה ערב לימוד וסיום מסכת שבת בדף היומי. תודה
תשובה
לשואלת הנכבדת. התכנית שאת מעלה, היא מעולה וראויה לשבח. כיון שהחשיבות של לימוד המשניות וסיום המסכת אין למעלה ממנו לע"נ האמא היקרה. לגבי העליה לקבר, המניין אינו מעכב, כיון שהעיקר זה הלימוד והתפילות כאמור ואת זה אתם עושים במוצאי שבת. את העלייה ניתן להקדים ליום שישי, כיון שזה בתוך השלושה ימים ליארצייט. בשורות טובות ישועות ונחמות,