• שבת ומועדים
  • עשרת ימי תשובה

כמה ימי תשובה יש?

הרב חיים שרייבר

י"ח אלול תש"פ
שאלה
למה כתוב עשרה ימי תשובה ולא שמונה ימי תשובה כי בעצם לא מופיע בכל התפילות של ראש השנה המילה תשובה. תודה מראש
תשובה
שלום עשרת ימי תשובה הם עשרת הימים הראשונים של חודש תשרי המסוגלים להתקרב לה', לתשובה, לעשיית חשבון נפש, ולבקשת סליחה איש מרעהו. כאמור עניינם של ימים אלו הוא ההתקרבות להקב"ה. באופן עמוק התשובה מחזירה את האדם למקומו הטבעי לקשר חזק ואמיץ עם ריבונו של עולם. גם בראש השנה שאין אנו מזכירים חטא אנו מחזקים ומעוררים בנו את הקשר עם ריבונו של עולם בכך שאנו ממליכים אותו עלינו ועומדים לפניו בתפילה לשנה טובה ומבורכת. יום טוב