• שבת ומועדים
  • תפילות ראש השנה

תפילות בראש השנה לאדם חילוני

הרב יצחק גרינבלט

ד תשרי תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב, אינני אדם דתי ואין לי מושג בהלכות החג חוץ מהעובדה שיש לבצע את הברכות כל רימון, תמר וכו בסעודת ערב החג. ברצוני גם לבצע תפילות של ראש השנה כמו שעושים בבית הכנסת. לדאבוני, אני חושש להגיע לבית הכנסת בשל הנגיף. האם אוכל לבצע את התפילות מהבית? אם כן, איפה אוכל למצוא אותן ואת סדרך אמירתן? אם לא, מה כן אוכל בכל זאת לעשות? תודה מראש, חג שמח ושנה טובה.
תשובה
בס"ד שלום לך. סליחה אבל הייתה לי תקלה, למרות שכתבתי תשובה לפני ראש השנה, כנראה שהיא לא נשלחה למרות שהייתי בטוח. אם עדיין אתה מעוניין בעזרה גם בשאר הזמנים אשמח לעזור. אני מבין את הקושי לצאת מהבית בזמן הזה. לכן אוכל לעזור לך דרך תקשורת בזום או בדרך אחרת דרך המחשב. במידה ואתה מעוניין שלח לי את המייל שלך ואת הפרטים ואשמח לעזור. בברכה הרב יצחק גרינבלט.