שמחת תורה השנה

הרה"ג יעקב אריאל

י"ח תשרי תשפ"א
שאלה
בעיני זה פלא שלא ראיתי שום התייחסות לזה, אבל השנה נחגוג שמחת תורה למרות שלא קראנו את כל התורה (להתפלל במניין היה אסור לאורך כל ספר שמות). האם זה עדיין הגיוני לחגוג שמחת תורה כרגיל?
תשובה
יש התיסות לדבריך כגון במאמרי באמונת עתיך על השלמת הפרשיות שדילגנו לעיהן בכל שנה יש אנשים מסיבה זו או אחרת לא קראו את כל תהורה ובכ"ז חוגגים שמחת תורה השמחה היא של כלל ישראל ולא של יחידים או קהילות בודדות וכלל ישראל בכ"ז סיים את התורה חג שמח